Page 1 of 1

Tuner studio connects with pr4 branch but not current

Posted: Fri May 29, 2015 3:21 pm
by Max
I tried to connect tunerstudio to the current firmware (28/05/15) but communication is not established.
I loaded the pr4 branch from 3 months ago and tunerstudio connects.
Is this a firmware thing or a possible issue with my 2560? The serial chip is a ch340.

Re: Tuner studio connects with pr4 branch but not current

Posted: Fri May 29, 2015 6:31 pm
by MoysieWRX
Max wrote:I tried to connect tunerstudio to the current firmware (28/05/15) but communication is not established.
I loaded the pr4 branch from 3 months ago and tunerstudio connects.
Is this a firmware thing or a possible issue with my 2560? The serial chip is a ch340.
A possible cause of this issue is using an older version of the .ini tuner studio configuration file located in the resources folder (named speeduino.ini).
Some of the latest firmware changes mean the old .ini file is no longer compatible and will not connect.

If you are unsure which .ini you are using, I would suggest you create a new project in tuner studio using the latest .ini file (from the master branch) and check the connection again.


Hope this helps

Regards
Mike

Re: Tuner studio connects with pr4 branch but not current

Posted: Fri May 29, 2015 8:54 pm
by noisymime
As Mike mentioned, definitely check that you've listed the latest INI file into your project first. There's been a lot happening in the INI lately, so skiing this is a good habit to get into every time you grab the latest code.

That said, I pushed some largish structural changes yesterday, so it's possible I broke something. Connectivity was working for me, but I'll double check it.

Re: Tuner studio connects with pr4 branch but not current

Posted: Fri May 29, 2015 9:12 pm
by MoysieWRX
noisymime wrote: That said, I pushed some largish structural changes yesterday, so it's possible I broke something. Connectivity was working for me, but I'll double check it.
So, I have just loaded up the firmware and .ini that i downloaded yesterday (28th) and was able to connect to tuner studio ok.

Regards
Mike


Edit: Just noticed there have been some further mods since i downloaded the code yesterday, so i downloaded (around 10 min ago) and used the latest code and .ini and again it connects fine for me.

Re: Tuner studio connects with pr4 branch but not current

Posted: Sun May 31, 2015 6:43 pm
by Max
Josh an Mike, thank you for the input.
I tried the 28/05 firmware on a board with a 1602? chip and it works!
It must be something with the ch340 / or that particular ch340.