Firmware live stream happening this weekend: viewtopic.php?f=13&p=43195
For any add-on boards such as VR conditioners, optos and OEM interface boards
By Sagal89
#34670
PSIG wrote:
Wed May 01, 2019 12:40 am
@Sagal89 - look at the outline by Linkus here: How to get Ardustim working with a POT for RPM MAP and TPS

If no joy, I'll post the sketch I use on a Nano with a potentiometer glued on-top. :lol: Remember, it cannot be connected by USB for the pot to work. Powering it from the Speeduino is simplest and ensures good grounding between the Ardu_Stim and the Speeduino.

David
Problems again... my problem before was compiling or verifying with ide , i had problem with declare adc0=TRUE, ok did it, but now it says :
no matching function for call to 'SUI::Menu::setName(const char [19])'

i'm a little lost ... it's not easy as i thought...


PD: I want to say that without attempting to run it without the pot, it is working fine... :/

thx
User avatar
By PSIG
#34675
Weird. Board and settings good in the IDE? Anyway, try the older version already modified below that I used before. Be sure your IDE is set for Os, not O3 as in the Wiki, if loading on a 328P processor.

David
(30.87 KiB) Downloaded 68 times
By Sagal89
#34676
PSIG wrote:
Mon May 13, 2019 1:56 am
Weird. Board and settings good in the IDE? Anyway, try the older version already modified below that I used before. Be sure your IDE is set for Os, not O3 as in the Wiki, if loading on a 328P processor.

David

Ardu-Stim_161106_for_Pots.zip
COM and arduino UNO are well selected in IDE. I will try with your version. What i dont know is about ide set for Os or O3, and which processor has arduinoUNO, but i can search.
Where is set ide to os or o3?

Many thanks David for your help :D
By panpan
#41990
@Koos,
Yep, just realised this myself a couple of days ago, and to be honest I was surprised. Thought about doing my own, using some serial software, but easier to just use a VM using Parallels on the MacOS and add a Linux VM. Just downloaded Linux Mint 19.3, now adding the Arduino IDE, and then DeviceDruid. It took a little reading to verify and authenticate the Linux iso, but that's now working great. :)

Mike
By c42
#42560
Hi All, I am trying to load Ardustim to an UNO and have surpassed the current level of my incompetence!
When compiling or trying to upload I get the following message:
Can I just void this line of code or am I missing something else?
Any advice appreciated.
Regards
John
Attachments
Ardustim load problem.jpg
Ardustim load problem.jpg (128.46 KiB) Viewed 260 times
By ric355
#42572
Koos wrote:
Fri Apr 10, 2020 2:43 pm
Great, all that messing about and theres no Mac version of device druid. :oops:
You can still use it. Ardustim communicates with DeviceDruid using ASCII serial. If you just connect the Arduino Serial Monitor to the serial port and hit enter a couple of times it will give you a menu. You must get the baud rate and CR/LF configuration right for it to work properly. I think it's 9600 baud but I can't remember which CR/LF option is the right one.
By ric355
#42573
c42 wrote:
Thu Apr 30, 2020 7:42 pm
Hi All, I am trying to load Ardustim to an UNO and have surpassed the current level of my incompetence!
When compiling or trying to upload I get the following message:
Can I just void this line of code or am I missing something else?
Any advice appreciated.
Regards
John
I think this may be caused by the version of the serialUI library you have installed. If it is on the most recent, try downgrading it. If not, try upgrading it.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

@bugster_de I think I may try the map instead of […]

Startup Jaguar V12

This stall issue when computer is disconnected, […]

Hi folks, I have a couple of 14point7 Spartan 2 O[…]

Hayabusa advice

Hello! I'm new here and this is my first post. I'm[…]

Still can't find what you're looking for?