Page 2 of 2

Re: Yamaha CDI repair

PostPosted:Sun Nov 24, 2019 12:08 pm
by Bleeker
Unfortunately no Jumpers there.
Heres the Schematic of the PCB which I´m using:

https://transmic.net/16628_v7/sch_cdi16628_v79.pdf

Re: Yamaha CDI repair

PostPosted:Sun Nov 24, 2019 4:28 pm
by LAV1000
Make sure your wires and voltages are correct.
I don't know if it helps but there seems to be something whit voltage settings.
https://www.youtube.com/watch?v=PqYY_nOIn5c

Re: Yamaha CDI repair

PostPosted:Mon Nov 25, 2019 12:12 pm
by JHolland
Check the supply voltages are present using the programmer software. Is the board powered or are you trying to power it through the PICKit3?

Re: Yamaha CDI repair

PostPosted:Fri Nov 29, 2019 8:01 am
by Bleeker
I tried programming in circuit and also on a bread board.
Played around with all different kinds of settings, but nothing helped.

In the Video above the guy says it should show serial no. “default_pk3” for PICkit clones, but in my case it actually shows a serial no. not sure if this makes a difference.

I spend a lot of time googling this issue and it seems like the PICkit3 causes much more issues than the Version 2 but I found no solution for my problem.

When I measure the voltage directly on the PIC, should it always show some voltage when the PICkit is connected or just during programming?

Currently I´m thinking about buying a PICkit2 or just stop wasting my time and scrap that stuff ;)