Page 17 of 17

Re: Basic standalone version

PostPosted:Fri Aug 09, 2019 9:44 am
by Jansun
Knipsel.JPG
Knipsel.JPG (64.15 KiB) Viewed 2010 times
Works, no resets anymore :D

One other thing, sometimes Tunerstudio won't connect anymore. It's hard to say when and when not, but when i unplug the USB when connected to TS and there is power on the ecu then sometimes it wont connect anymore, i have to restart tunerstudio to reconnect.

I have to say i use firmware 2019.02, not the latest release.

Re: Basic standalone version

PostPosted:Sat Aug 10, 2019 8:59 am
by Jansun
Finally its running! It runs both on fuel and LPG (spark only for LPG)

All in/outputs work right now, but i have to move the igbt's farther away from each other to fit it in the case and have no misfires. Also, i'm gonna add an analog input for a wideband sensor.

Re: Basic standalone version

PostPosted:Tue Sep 03, 2019 6:02 pm
by Jansun
Since i updated from a basic distributor to wasted spark i got some misfires at WOT. during a half hour drive ones or so. I made a log:
log1.PNG
log1.PNG (22.8 KiB) Viewed 1778 times
At 49sec you can see the MAP increases, im almost certain this is the backfire (after the backfire i stoped the log, it took me about 3sec). I've added my msq and log in the attachments.

Is there anybody who has an idea what is going wrong?

Re: Basic standalone version

PostPosted:Tue Sep 03, 2019 8:46 pm
by LPG2CV
Nothing leaps out on the log or tune.

imo, your dwell looks a little high, but that will totally depend on the coils you have.

cant see if its running weak, as you don't appear to have an O2 sensor!

Check your wiring. :)

Re: Basic standalone version

PostPosted:Wed Sep 04, 2019 7:04 am
by jonbill
I'm No expert in analysing these logs, but does that really say 31 deg advance at 1400 rpm? That's a lot of advance for any engine I know.

Edit: I just read lpg needs more advance than petrol, so maybe!

Re: Basic standalone version

PostPosted:Wed Sep 04, 2019 12:40 pm
by Jansun
Right now i dont use the o2 sensor, im going to add a wideband. the engine is running on LPG, separate from the injection system. I increased the pre-ignition , because of the backfires. I still hear no nocking, so i think iam still safe :D

Can a high dwell (4ms) cause misfiring? I use the ford EDIS 6yl coil pack (not the edis module, direct driven from 3x BIP373).

Re: Basic standalone version

PostPosted:Wed Sep 04, 2019 1:42 pm
by LPG2CV
Hadn't realised your were running LPG. Suggest you get WBO2 sooner rather than later.

David (@PSIG) has commented in another topic, that an LS coil can auto fire as dwell gets to high. I think that was an LS coil though. Doesn't mean that others don't. I don't know much about different coils, so you need what is recommended for yours. Yours is steady in the log at 4ms.

Your coolant appears a little low at 85*C. is the LPG reducer providing enough gas phase?

Lots of advance and a lean AFR is going to cause issues.

Re: Basic standalone version

PostPosted:Thu Sep 05, 2019 10:11 am
by Jansun
Sometimes it looks like it stalls a bit, so i do expect it is the ignition. anyway, im going to add the wideband sensor.

i will get back on it ;)

Re: Basic standalone version

PostPosted:Sun Oct 18, 2020 5:06 am
by jbiplane
Hello Junsun

Curious if you finally sucseed this project. I desparatelly looking for working standalone project to cut it to simplest possible 1...2 cylinder board to integrate to throttle body. It would be nice to fit in 70x70mm.