Speeduino is now on Github Sponsors (Rather than Patreon): https://github.com/sponsors/noisymime
Any general discussion around the firmware, what is does, how it does it etc.
By ric355
#28941
I've been driving round with the risk of connection loss and a stall, so would like to get reset control working. I decided to just go for the serial command option initially, and have duly connected pin 51 to the reset pin using a wire on the underside of the Arduino. I've selected pin 51 in the settings in TS of course.

However, this seems to make no difference. If I just switch on the ignition, I hear the fuel pump prime as normal and then if I connect the USB cable it re-primes again so is obviously still resetting. It doesn't reset if I pull the cable, but it does if I plug it in again.

I can see that pin 51 is being held high if I measure it with my DVM.

I dunno what I've done wrong?
By ric355
#28948
apollard wrote:
Mon Sep 17, 2018 4:59 pm
Megas seem to vary in the ability to resist the reset from the USB/serial chip. I had to add a small electrolytic capacitor (10 uf IIRC) to mine to prevent it.
Where did you connect the cap?
By ric355
#44687
Lawzracn442 wrote:
Mon Aug 10, 2020 1:05 am
ric355, were you ever able to get this sorted? I know it’s an old post but I’m running into exactly the same issue. Thanks.
As replied by PM no I didn't bother in the end. Just wasn't worth the effort. I had some reset issues early on but these turned out to be problems with the onboard voltage regulator. That was the root cause of stalls while driving, not USB disconnections.

I just want to confirm that the NA 6 PNP speeduino[…]

Thanks for the input everyone! I am running a 3.5m[…]

Update! Trans works great. It is nice having overd[…]

VW 2H setup questions

Simone as . Run it using distributor mode. MAF[…]

Still can't find what you're looking for?