Speeduino is now on Github Sponsors (Rather than Patreon): https://github.com/sponsors/noisymime
For discussion of Speeduino compatible boards designed / built by other members of the forum and for guidance around making such a board
By tuner123
#46672
How do you configure your injection settings when original injector wiring is used? OEM injectors are banked 1-3-5 and 2-4-6
As I Understand speeduino only supports semi-sequential for 6cyl.

- Simultaneous injecting?
- Alternating, paired layout, with 3rd output not used?
- Lowering number of injectors/cylinders to match using 2 injector ports?
- Something other?
User avatar
By Raku
#46675
for stock wiring select paired and change squirts per cycle to 6.but its recommend to run 3 channel. i personally haven't try it because my car still in pieces :lol:
By janithdg
#47560
Hi All,
Im having an No Start Issue for an M40B16
Following is the Setup
Stock Coil and Distributor
Stock Injector Rail with injector 3,4 connectors swapped
Stock Injectors 156cc
CPS is changed to M52 Hall type
E36 M40 Throttle swapped for
Trigger angle - 246

car did run once with 246 trigger
but didnt afterwards
with 246 trigger and advance set to 0 when checked with timing light missing tooth doesnt line up with the timing arrow of crank
but for 220 trigger it aligns perfectly when checked with timing light
am i missing something ?

Current Tune attached with tooth logger and a cranking log
Attachments
(536.27 KiB) Downloaded 17 times
(69.11 KiB) Downloaded 19 times
(10.55 KiB) Downloaded 20 times
By hamjayahk
#47579
janithdg wrote:
Wed Jan 13, 2021 1:34 pm
Hi All,
Im having an No Start Issue for an M40B16
Following is the Setup
Stock Coil and Distributor
Stock Injector Rail with injector 3,4 connectors swapped
Stock Injectors 156cc
CPS is changed to M52 Hall type
E36 M40 Throttle swapped for
Trigger angle - 246

car did run once with 246 trigger
but didnt afterwards
with 246 trigger and advance set to 0 when checked with timing light missing tooth doesnt line up with the timing arrow of crank
but for 220 trigger it aligns perfectly when checked with timing light
am i missing something ?

Current Tune attached with tooth logger and a cranking log
why did u swap the injector wiring?
By hamjayahk
#47580
Raku wrote:
Wed Apr 10, 2019 1:35 am
I have base tune for m40b18 engine. It'll probably work fine with m20 and m30 but I don't have correct trigger angle for them
did u still had the base tune? currently building m40 using K20 smart coil
By janithdg
#47607
i swapped the injector harness cz its paired as 1-3,2-4 not what speedy actually expected
yep i have the base tune loaded
currently gonna ditch the stock injector and ignition and go full individual coils on each cylinder for Wasted COP and semi seq injection
By Rob123456789
#47608
janithdg wrote:Hi All,
Im having an No Start Issue for an M40B16
Following is the Setup
Stock Coil and Distributor
Stock Injector Rail with injector 3,4 connectors swapped
Stock Injectors 156cc
CPS is changed to M52 Hall type
E36 M40 Throttle swapped for
Trigger angle - 246

car did run once with 246 trigger
but didnt afterwards
with 246 trigger and advance set to 0 when checked with timing light missing tooth doesnt line up with the timing arrow of crank
but for 220 trigger it aligns perfectly when checked with timing light
am i missing something ?

Current Tune attached with tooth logger and a cranking log
I'm using 244 trigger angle for my M40B16 so 246 sounds about right. Are you sure you have the correct timing arrow on the crank, I needed to find tdc by lining up a hole at the back of the engine with a hole in the flywheel.

I had a quick look at your tune, I think your idle advance settings are wrong, try using added instead of switched or just turn it off until you can get it to run. Also I'm using over 80% duty cycle on the idle control valve.
By janithdg
#47625
Hi Rob,
thank you for having a look
are you using the stock dizzy for ignition?
i will be testing this out tomorrow
made an harness for Wasted COP and Semi-Seq Injector harness to check tomorrow if nothing worked out
By Rob123456789
#47631
janithdg wrote:Hi Rob,
thank you for having a look
are you using the stock dizzy for ignition?
i will be testing this out tomorrow
made an harness for Wasted COP and Semi-Seq Injector harness to check tomorrow if nothing worked out
The only changes I've made are AFM delete, tps, and rewired injectors 3 & 4, everything else is stock. I'm using the M40 crank angle sensor and a vr conditioner.

I'll share my tune with you so you can use it as a reference. It's far from perfect and it doesn't idle very nicely but it does run. And don't blame me if it blow your engine up haha.

I'm using raku's v1.4 board (but with analog sensor input changes) and it's on the august 2020 firmware.
(68.71 KiB) Downloaded 25 times
By hamjayahk
#47797
Hi, im currently setting up m40 on k20 individual coil, running on wasted spark configuration. got spark and fuel but no start, im totally blind about whats wrong.
been trying the 244 trigger angle yet no start
here's the tune and the last log

log https://drive.google.com/file/d/18bHH_g ... sp=sharing
Attachments
current tune (based on @Rob123456789 tune)
(72.03 KiB) Downloaded 17 times
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Simple diagram for 2ch Bosch 200 ignitor

CLT sensor wrong reading

Once again as above. You need to find and fix you[…]

Kawasaki Concours 2.0

Going bonkers trying to wire up a Bosch LSU4.9 to […]

3 cylinder 2 stroke controller

Quick update. New 0.5 ohm coils and the Bosch 211[…]

Still can't find what you're looking for?